Zupa: rosół.

 

Obiad podany na talerzu: 3 rodzaje mięsa do wyboru, ziemniaki ,surówki :

-         kotlet schabowy staropolski

-         kotlet schabowy z kieszonką

-         sakiewka gajowego ( pieczarki )

-         roladki mazurskie

-         kotlet mielony

-         udka kurczaka

-         zrazy

-         pierś nadziewana serem

-         pierś z indyka w panierce migdałowej

-         pierś mazurska

-         karkówka

 

 

W trakcie przyjęcia 4 ciepłe dania:

-         karkówka pieczona w sosie

-         karkówka z morelą

-         karkówka ze śliwką

-         karkówka po meksykańsku

-         kurczak w pomidorach

-         pierś z brzoskwinią

-         pierś w sosie żurawinowym

-         medaliony ziołowe

-         pierś po hawajsku

-         kotlet mielony z pieczarką

-         żeberka w kapuście

-         strogonof

-         flaki

-         bigos z kiełbaską

-         dewolaj

-         bogracz z zacierkami

-         ryba w sosie

-         zupa pulpetowa

-         zupa meksykańska

-         żurek z jajkiem

-         barszcz z krokietem

-         gulasz drobiowy

-         szaszłyki drobiowe

 

                                               Zimne zakąski

 

Sałatki / 3 rodzaje do wyboru

 

-         grecka

-         polska tradycyjna

-         śledziowa pod pierzynką

-         z tuńczykiem

-         z łososiem

-         Zacisze z kurczakiem

-         Słoneczna wyspa

-         makaronowa z szynką

-         włoska

-         nicejska

Galarety / 2 rodzaje

-         drobiowa

-         wieprzowa

-         indyk w maladze

-         karkówka w galarecie

-         ozorki w galarecie

-         pstrąg w galarecie

Wędliny / 4 rodzaje

 

-         szynka wędzona

-         boczek wędzony

-         boczek pieczony w ziołach

-         boczek rolowany

-         karkówka we francuskiej panierce

-         karkówka ze śliwką

-         pasztet

-         schab po sztygarsku

-         rolada z kurczaka

 

Ryby / 4 rodzaje do wyboru

 

-         ryba po grecku

-         paluszki z morszczuka w piwnym cieście

-         śledź w oleju z cebulką

-         śledź w sosie tatarskim

-         śledź po japońsku

-         śledź w śmietanie

-         śledź na pikantno

-         rolmopsy

-         dorsz w zalewie słodko - kwaśnej z warzywami

-         dorsz w sosie koperkowo – majonezowym

-         koreczki krabowe

-         roladki z łososia

 

 

NAPOJE:

Soki, woda gazowana i niegazowana według zapotrzebowania

Napoje gazowane.

Kawa , herbata

 

Tort weselny w cenie, szampan w cenie.

 

 

Tel.kont. 668 676 832

 

Wiejski stolik (dopłata).

Pieczone indyczki( dopłata).

Pieczony prosiak lub dzik (dopłata).

Ciasto (dopłata)